Acces mass-media

ACCESUL MASS-MEDIA IN SPITAL

Interviurile se acorda de catre purtatorul de cuvant, personal medical sau alte persoane, cu aprobarea prealabila a managerului, intr-un cadru desemnat(in incinta SCBI, in spatii desemnate sau in fata spitalului, in situatii epidemiologice particulare) sau la sediul trusturilor medica.

Accesul in incinta SCBI este permis numai reprezentantilor mass-media, cu aprobarea prealabila din partea managerului, si confirmata in scris sau verbal. Inainte cu cel putin 24 ore de interactiunea cu mass-media, se stabileste intervalul orar alocat, locurile in care se poate filma, persoanele care pot acorda interviu de catre purtatorul de cuvant impreuna cu managerul.

Orice fel de inregistrare, fotografiere si/sau filmare in cadrul incintei spitalului, a ambulatorului integrat si a spatiilor conexe este interzisa fara acordul conducerii spitalului. Daca inregistrarea, fotografierea sau filmarea include personal din cadrul spitalului sau pacienti, trebuie sa existe in prealabil acordul scris al.acestora

Înaintea interviului, pacientul va semna formularul de “Acordul pacientului privind filmarea/fotografierea” (conform Legii 46/2003), în incinta SCBI.