Prezentare

Prezentare generala

Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este cea mai mare și complexă unitate ambulatorie din România, având o structură organizatorică care cuprinde 24 de specialități clinice medicale pentru adulți, 11 specialități clinice medicale pentru copii și 5 laboratoare medicale.

Încă de la început clădirea policlinicii de pe Calea Moților nr. 19 a fost proiectată să completeze rețeaua sanitară a municipiului. Conform revistei ”Arhitectura” nr. 1/ 1979 aceasta se înscria ca o unitate sanitară teritorială pentru adulți (acoperea nevoile unui numar de pacienți egal cu aproximativ 1/2 din populația Clujului de la acea vreme plus o parte din pacienții din afara lui) și copii (aproximativ 40000 de copii erau tratați în unitate – Corpul A), unitate specială antituberculoasă și policlinică universitară (rol îndeplinit în parte și astăzi prin prezența Catedrei de Medicină de Familie).

În 1999 prin Ordinul MS nr. 838/1999 s-a constituit în Centrul Clinic de Diagnostic și Tratament Cluj-Napoca care a avut la bază fuziunea în etape a nu mai puțin de 5 Policlinici aparținând spitalelor mari ale Clujului, a inteprinderilor industriale și ale studenților.

La distanță de 10 ani, respectiv prin Ordinul MS nr. 1157/2009, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca preia în subordinea sa Centrul de Diagnostic și Tratament, astfel ia naștere Ambulatoriu Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca în forma de organizare în care se gasește și în ziua de azi.

Acreditari si Certificari

Pentru a evita timpul pierdut, puteţi folosi formularul de PROGRAMĂRI ON-LINE

shadow